Ingrediënten
- 1 ui
3 teentjes knoflook
2 kleine aubergines
6 eetlepels olie
1 theelepel suiker
2 eetlepels fijngehakte peterselie
zout
versgemalen peper
2 dl tomatensap
Werkwijze
Stap1
BISMILLAH
Verwarm de over voor op 200° C0
Pel en snipper de ui en de knoflook
ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes
schil de aubergines met een dunschiller in een streepjespatroon
halveer ze in de lengte
verhit 3 lepels olie in een koekepan en bak de aubergines rondom bruin
leg ze naast elkaar in een ovenschaal
verhit 1 eetlepel olie in de koekepan en fruit de ui en knoflook ongeveer 5 minuten
Voeg de tomatenblokjes toe en laat nog eens 10 minuten sudderen
Roer de suiker en de peterselie erdoor
Voeg zout en peper naar smaak toe
Sniijdt de auberginehelften in de lengt in en vul de inkeping met het uimengesel.
Schenk de tomatensap erover
Bak de aubergines in de oven tot ze zacht zijn en het vocht verdampt is
Laat ze afkoelen tot lauw warm
lekker bij kebabs ( stokjes geroosterd vlees) en pilavrijst
( zie recept pilavrijst cat. vegetarisch)
het recept heb jarengeleden gehaald uit een receptenboekje van de SPAR. Ook de foto heb ik van hen gepikt