Ingrediënten
- - 500 gr. bloem
- 150 gr. gesmolten boter
- 50 gr. poedersuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 ei
- marokkaanse theeglas melk
Vulling:
- blikje nestle
- waltnoten of amandelen
Werkwijze
Stap1
Meng alles voor het deeg met elkaar, en kneed dit goed tot een soepel deeg. rol het uit en snijd er dunne reepjes van, en wikkel ze om de ijzeren cornetto hoorntjes. die je eerst hebt ingevet. Bak ze in de oven op 180 graden totdat ze een mooi lichtbruin kleurtje hebben.
Vulling, het blikje nestel ongeveer een uur in een snelkookpan laten koken, na een uur is het wel karamel geworden. Doe door de karamel gehakte walnoten of gehakte amandelen. Vul hiermee de hoorntjes .
Het beste is de vulling van te voren te maken.
Je moet hier speciale ijzeren hoorntjes voor hebben, ik heb ze in Marokko gekocht. Het zijn best moeilijke koekjes om te maken, ze nemen veel tijd in beslag.