Ijshoorntjes

2011-08-28
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 500 gr. bloem
    - 150 gr. gesmolten boter
    - 50 gr. poedersuiker
    - 2 zakjes vanillesuiker
    - 1 ei
    - marokkaanse theeglas melk
    Vulling:
    - blikje nestle
    - waltnoten of amandelen

Werkwijze

Stap1

Meng alles voor het deeg met elkaar, en kneed dit goed tot een soepel deeg. rol het uit en snijd er dunne reepjes van, en wikkel ze om de ijzeren cornetto hoorntjes. die je eerst hebt ingevet. Bak ze in de oven op 180 graden totdat ze een mooi lichtbruin kleurtje hebben.

Vulling, het blikje nestel ongeveer een uur in een snelkookpan laten koken, na een uur is het wel karamel geworden. Doe door de karamel gehakte walnoten of gehakte amandelen. Vul hiermee de hoorntjes .

Het beste is de vulling van te voren te maken.

Je moet hier speciale ijzeren hoorntjes voor hebben, ik heb ze in Marokko gekocht. Het zijn best moeilijke koekjes om te maken, ze nemen veel tijd in beslag.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 30
Beoordeel dit recept

30 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (18)

  1. Geplaatst door Shnieula aan 07-10-2005

    Kom op met het recept.

  2. Geplaatst door sihamkleuter aan 07-10-2005

    joepie koekjes!!!!!
    nog meer, nog meer. hahaha

    ik ga ook koekjes makenmaar pas tegen het eind van de ramadan dan zet ik het hier op met foto’s.

    iedereen die al foto’s hebbben please zet er op.
    ik ben gek op koekjes

  3. Geplaatst door Shnieula aan 07-10-2005

    Ik kan ook lekkere koekjes maken. Maar pas tegen l3ied aan wil het gaan maken.
    Van de week willen oemZenji en ik sellou maken.

  4. Geplaatst door sihamkleuter aan 07-10-2005

    i sgoed schnieula wel foto’s amken he!

  5. Geplaatst door Shnieula aan 07-10-2005

    Mijn digitale camera is een onderdeel van de keukengerei geworden…

  6. Geplaatst door ellouisa aan 11-10-2005

    mmm deze zien er lekker uit, kom op met dat recept!!

  7. Geplaatst door karima aan 21-10-2005

    hhhmmm…..die koekjes zijn verukkelijk…ik zie ze vaak op feesten en wou ze maken…maar had het recept niet.:( nu heb ik het wel:D
    thanks meid zo door haan(Y)

  8. Geplaatst door sai77 aan 31-10-2005

    kan ik ze ook later vullen dus de karamel maken en pas later vullen

  9. Geplaatst door soulfa aan 31-10-2005

    ja dat kan ook.
    dat doe ik ook altijd, ik vul ze een dag later.

  10. Geplaatst door ismahane26 aan 23-01-2006

    hoi soulfa,

    ik zie dat die hoorntjes aan een kant wat bruiner zijn. Mijn vraag is dus: leg je de hoorntjes liggend in de oven of staand, dus met de punt van het cornettohoorntje naar boven?

    Hoop snel van je te horen.
    Groetjes,

    Ismahane

  11. Geplaatst door wafae_gril aan 11-10-2008

    wat is blikje nestle ik heb er op gezogt maar ik kon het niet vinden ik vraag de mensen die super markt werken maar ze kunnen het niet eens kan iemand me helpen

  12. Geplaatst door monique8219 aan 11-10-2008

    volgens mij is het gecondenseerde gezoete melk.
    staan bij albert heyn e.d. gewoon in het schap. ik gebruik het weleens om limoentaart of kokosijs te maken.

  13. Geplaatst door wafae_gril aan 03-11-2008

    thnx:D

  14. Geplaatst door nouala aan 05-12-2008

    hallo,ik klikte op de foto van de hoorntjes maar ik kreeg een andere recept hebt u ook het recept van de hoorntjes ik wil ze graag maken voor el aid.

  15. Geplaatst door soulfa aan 08-04-2009

    wat raar, die foto die ik nu zie is niet van de ijshoorntjes.

  16. Geplaatst door hammoudi aan 28-05-2009

    hmmm ik ga het vogende week probeeren

  17. Geplaatst door sadiye aan 04-09-2009

    deze foto klopt niet met het recept denk ik

  18. Geplaatst door gerda aan 04-09-2009

    maar dekoekjes op deze foto lijken wel erg lekker

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.