Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

2015-12-30
  • Bereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 1:40 u
  • Klaar in : 2:00 u
Beoordeel dit recept:

Ibawen marmita – Marmita is pan in het Marokkaans wat elke Marokkaan(se) wel kent en (veel) eet of niet! Zeer traditioneel maar iedereen maakt het op haar /zijn manier, maar niet weg te denken uit de Marokkaanse keuken! Het is een andere versie van Tajine.

De inhoud is meestal vlees met groenten in een gekruide saus. Maar ook gehakt, kip of vis met groenten. Het wordt met Marokkaans brood gegeten!

Ingrediënten

  • Zoveel mogelijk bonen (ibawen)
  • Zoveel mogelijk doperwten
  • Een scheut zonnebloemolie
  • Kleine stukjes gesneden lamsvlees
  • 2 grote uien
  • 2 grote wortels
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • 3 middel grote aardappels
  • Kasbour (peterselie)
  • Marokkaanse kruiden
  • Zout
  • Saffraan
  • 1 tomatenblik
  • Gekookt water

Werkwijze

Stap1

Doe een flinke scheut olie in de pan en voeg de kleine stukjes gesneden vlees bij, strooi er wat zout op. Laat dit, met een deksel op de pan, ongeveer 10 minuten op een lage vuurtje bakken. Ondertussen kun je de ui, wortels, paprika, tomaat en aardappelen in blokjes snijden. Na ongeveer 10 minuten voeg je de uien en paprika in de pan en laat je ook dit even rustig bakken.

Stap2

Wanneer de uien en paprika zacht en wat gebruind zijn voeg je de wortels erbij. Daarna de tomaten, kasbour, kruiden, zout, saffraan en tomatenblik voeg je er ook bij. Laat dit dan even rustig aan de kook brengen.

Stap3

Als alles kookt mag het gekookte water erbij. De hoeveelheid water hangt af van het aantal vlees en groenten. De groenten en vlees moeten iets onderwater liggen. Als het water kookt kun je de aardappel blokjes, bonen en doperwten in de pan voegen.

Stap4

Laat dit ongeveer 1,5 uur op een rustige vuurtje gaar worden.

Als de doperwten en bonen zacht zijn is je ibawen marmita klaar.

Succes!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.