Ingrediënten
- * 100 gram griesmeel
* 50 gram bloem
* zakje bakpoeder
* zout
* 2 eieren
* 4 eetlepels olijfolie
* 100 gram honing
* 1 sinaasappel
* 1 kaneelstokje
Werkwijze
Stap1
Oven voorverwarmen op 175 °C. Griesmeel met bloem, bakpoeder en mespunt zout mengen. Eieren splitsen (eierdooiers en eiwitten). Eierdooiers loskloppen met olie en honing (4 eetlepels apart houden voor siroop). Eimengsel door griesmeelmengsel scheppen. In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen en luchtig door griesmeelbeslag spatelen. Beslag in ingevette bakvorm schenken (ovenschaal van ongeveer 20 cm bij 20 cm).
Cake in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken.
Sinaasappel schoonboenen en schil fijn raspen. Sinaasappel uitpersen. In steelpan sinaasappelsap met rasp, kaneelstokje en achtergehouden honing tot siroopdikte inkoken. Cake uit vorm nemen, op schaal leggen en warme siroop erover schenken.