Hele kip mmmm…

2012-08-23
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 1/2 theelepel Gember
    - 1/2 theelepel zwarte peper
    - beetje saffraan
    - zout
    - 3 teentjes knoflook
    - 2 uien
    - olie
    - ma3dnous en kasbour (met een touwtje aan elkaar binden, dus niet klein snijden) ik doe het in een thee-eitje.
    - 1 hele kip
    - smen (ranzige boter) of anders gewone boter

Werkwijze

Stap1

1 ui raspen en deze tesamen met de kruiden in een pan doen samen met de olie mengen. Hiermee de kip goed insmeren. vervolgens doe een laagje water in de pan (zodat de kip in ongeveer 1 kwart onder water zit. Het andere uitje snij je nu klein en voeg je toe, ook het bosje met mahdnouz en kasbour voeg je toe.

De kip in een afgesloten pan gaar laten koken (ongeveer een uur tot 1, 5 uur), wel even kijken af en toe en de kip een keer omdraaien en eventueel water toevoegen. Als de kip gaar is haal ik deze uit de pan en smeer hem daarna met de smen of boter in en verkruimel ook een blokje knorr en smeer dit ook over en in de kip. Beetje vocht erbij doen en lekker knappering bakken in de oven (ongeveer 30-45 min) op grillstand of 200C.

Het overige vocht beetje in laten koken in de pan, op het laatst nog een paar groene olijven bijvoegen. Als kip klaar is deze op een bord doen en het vocht met de olijven eromheen doen. Ik maak ook altijd frietjes erbij. Bismillah!!!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 15
Beoordeel dit recept

15 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.