Ingrediënten
- 200 gram mariakoekjes of bastogne koekjes
50 gram boter
pakjes slagroom
2 slagroomversteviger
2 vanille
3,5 eetlepes suiker
meer dan de helft van een pakje smeerkaas.
2.5 eetlepels vers geperste citroensap
geraspte citroenschil
OF (wat jij het lekkerst vindt)
2,5 eetlepels versgeperste sinaasappel
geraspte sinaasappelschil of een combinatie hiervan.
Werkwijze
Stap1
Maak eerst de bodem.
Verkruimel de koekjes en meng ze met de gesmolten boter.verdeel de koekjes mengsel in een spring vorm. en leg in de koelkast.
Klop nu de slagroom met de slagroomversteviger, vanille en suiker tot een stijf geheel.
Doe in een andere kom de smeerkaas wat fijn maken en voeg hier in gedeeltes de slagroom aan toe. Ik heb niet alle slagroom toegevoegd.
Voeg nu de sap en de geraspte schil toe.(ik heb een comb. van citroensap en sinaasappelschil. is echt lekker.)
En verspreid dit over de koekjes bodem.
Laat de taart nu in de koelkast opstijven.