Heerlijke smeerkaas taart
2009-05-12- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 25m
Ingrediënten
- 200 gram mariakoekjes of bastogne koekjes
50 gram boter
pakjes slagroom
2 slagroomversteviger
2 vanille
3,5 eetlepes suiker
meer dan de helft van een pakje smeerkaas.
2.5 eetlepels vers geperste citroensap
geraspte citroenschil
OF (wat jij het lekkerst vindt)
2,5 eetlepels versgeperste sinaasappel
geraspte sinaasappelschil of een combinatie hiervan.
Werkwijze
Stap1
Maak eerst de bodem.
Verkruimel de koekjes en meng ze met de gesmolten boter.verdeel de koekjes mengsel in een spring vorm. en leg in de koelkast.
Klop nu de slagroom met de slagroomversteviger, vanille en suiker tot een stijf geheel.
Doe in een andere kom de smeerkaas wat fijn maken en voeg hier in gedeeltes de slagroom aan toe. Ik heb niet alle slagroom toegevoegd.
Voeg nu de sap en de geraspte schil toe.(ik heb een comb. van citroensap en sinaasappelschil. is echt lekker.)
En verspreid dit over de koekjes bodem.
Laat de taart nu in de koelkast opstijven.
Gemiddelde waardering
(3.5 / 5)
4 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door akhiras aan 13-05-2009
hallo fatema hoeveel gram zit smeerkaas
groetjes akhiras
Geplaatst door fatema aan 13-05-2009
ik heb ongeveer 150 gram gebruikt.
JE kunt ook meer of minder smeerkaas gebruiken. Naar eigen smaak.
Geplaatst door gerda aan 15-05-2009
gebruik je smeerkaas of roomkaas
Geplaatst door fatema aan 15-05-2009
roomkaas,maar je moet kijken wat jij het lekkerst vindt. Het kan allebei.
Geplaatst door ahhadouch aan 13-09-2009
lijkt me lekker ik ga het gelijk proberen,dikke pluim.