Ingrediënten
- - 90 gram bloem
- 30 gram maizena
- snufje zout
- 6 eieren
- 150 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 750 ml slagroom
- 1 zakje slagroomversteviger
- jam naar keus
- kersen/aardbeien om te garneren
Werkwijze
Stap1
> Verwarm de oven voor op 175 graden.
> Vet de springvorm in met boter en besprinkel het met bloem.
> Mix bloem, maizena en zout samen.
> Mix de eieren met de suiker + vanillesuiker ongveer 10 minuten met een elektrische mixer totdat het een dik beslag wordt.
> Zeef het bloemmengsel boven de beslagkom met het eimengsel, voorzichtig scheppen. NIET mixen! Het moet luchtig blijven!
> Schep het beslag in de springvorm.
> 40 minuten bakken
> Na het bakken nog 10 minuten in de uitgeschakelde oven laten zitten (open op een kiertje).
> Taart uit oven nemen en laten afkoelen.
> Rand van de springvorm verwijderen en taart verder laten afkoelen.
> De taart door de helft snijden.
> Een taarthelft insmeren met jam, ik gebruik rozenbotteljam.
> In een kom slagroom met wat suiker en slagroomversteviger stijfkloppen.
> Bovenop de jam komt een dikke laag slagroom.
> Daarna de taart helemaal met slagroom bestrijken.
> Met een spuitzak versieren naar wens.
> Je kunt de taart versieren met bijv. fruit (aardbeien, kersen enz.)
Als je geen spuitzak hebt, kun je ook gewoon een boterhamzakje gebruiken.
Je kunt de taart ook invriezen zodat je altijd wat hebt voor onverwacht bezoek!