Sinds ik met succes steeds vaker Marokkaans brood bak, konden deze heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes batbot (of tashnift) niet uitblijven. Ik vind Marokkaans brood uit de pan het lekkerst, door het in die pan te bakken krijgt het een bijna een soort geroosterde smaak, moeilijk uit te leggen, maar zo lekker! Deze vulde ik met een gehaktvulling en ook dat is superlekker! Ik gebruik mijn basisrecept voor Marokkaans brood, dat lukt altijd goed en is ideaal voor deze kleine broodjes.
Ingrediënten
- - 600 gr bloem
- - 200 gr fijne griesmeel (smida)
- - 2 zakje gedroogde gist (7 gr)
- - 2 tl zout
- - 200 ml lauwwarme melk
- - 400 ml lauwwarm water
- Vulling:
- - 250 gr gehakt
- - 1 kleine ui
- - 1 rode puntpaprika
- - 1/2 groene paprika
- - 1 tl zout
- - 1/2 tl zwarte peper
- - 1/2 tl paprikapoeder
- - 1/2 tl kurkuma
- Paar takjes verse platte peterselie, fijngesneden
Werkwijze
Stap1
Meng bloem met griesmeel en gist. Voeg het zout toe en meng de melk met het water. Voeg dat beetje bij beetje toe tot je een samenhangende deegbal hebt. Die mag best een beetje plakkerig aanvoelen. Kneed dit 10-15 minuten met de hand of in een machine tot het zacht en soepel is. Laat een uur rijzen.
Stap2
Maak ondertussen de vulling door het gehakt in wat olijfolie bruin te bakken met de kruiden. Bak de gesnipperde ui en paprika's mee tot ze wat zachter zijn en laat de vulling afkoelen.
Stap3
Verdeel het deeg na het rijzen in ongeveer 15-20 bolletjes (afhankelijk van hoe groot je ze wilt maken). Druk steeds een bolletje plat, leg er wat vulling op en knijp dan de randen naar elkaar toe tot weer een bolletje. Draai het bolletje om en druk het plat tot een cirkel.
Stap4
Stap5
Verhit je Marokkaanse pan (makla) op hoog vuur tot hij heet is en zet dan wat lager. Leg een paar batbots in de pan en bak ze aan elke zijde een paar minuten tot ze goudbruin zijn en vanbinnen gaar.