Ingrediënten
- 4 eieren
1 glas olie van 200 ml
1 glas suiker,ongeveer 200gr
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
2thlp nescafe opgelost in 50ml lauwe melk
ongeveer 200 gr bloem,kan iets meer of minder zijn,ik weeg het nl nooit
Werkwijze
Stap1
oven voorverwarmen op 175 gr.tulband vorm goed invetten met boter
klop de eieren met de suiker en vanillesuiker met de mixer lekker luchtig en romig.
voeg de olie toe en blijf goed mixen. dan de opgeloste nescafe erbij en meng dit goed door elkaar.
de bloem en bakpoeder samen zeven, dan voorzichtig beetje bij beetje de bloem toevoegen en met een spatel voorzichtig door het deeg mengen, dus niet kloppen maar voorzichtig er door heen roeren!anders wordt het niet luchtig!
dan doe je het in de cakevorm en ongeveer 45 min, verschilt per oven, goudbruin bakken.daarna laten afkoelen en bestrooien met poedersuiker of met iets anders, wat je maar wilt.
heerlijke en luchtige cake die altijd lukt