Ingrediënten
- Kippenbouten
4 tomaten
tomatenpuree blikje
1 groene en gele paprika
Rode peper
mais
1 ui
2 knoflook
rijst
Werkwijze
Stap1
doe de kippenbouten in een pan met een hele ui en laat het koken totdat ze goed zijn(uurtje anderhalf)
pureer de 5 tomaten met een kaasschaaf of blender (probeer de huid van de tomaat de bewaren) stamp de knoflook snij de groenten (paprika, peper) en doe dat alles samen in een kom voeg daar de mais aan toe. Voeg peper zout komijn paprika poeder toe. Voeg de tomatenpuree eraan toe en als de kip gaar is gekookt een beetje van de boullion van de kip.
als de kip klaar is haal je het uit de pan en laat je ze afkoelen of doet ze even onder koud water. Dan pak je een kip en leg die in die kom met de saus je masseert de hele kip ermee in en duwt een beetje gaten in de kip waar je saus en groenten induwt.(niet te grote gaten maken anders breekt je kip) als je daar eenmaal mee klaar bent leg je de kip in een koekenpan en doe jje nog wat vn dezelfde kruiden erop als in de saus maar dan + jou eigen kipkruiden zet er een deksel op laat het ff koken. Ondertussen zet je de saus op het vuur totdat het warm is. Na 15 minuten haal je de kip van het vuur en leg je ze in een ovenschaal met de saus erover heen en je zet ze 30 minuten in de oven.
ondertussen snij je de huid van de tomaat in stukjes en bakt ze in olie in een pannetje daarbij doe je de rijst en een beetje peper en zout laat de rijst bruin bakken en als ze eenmaal beetje bruin zijn voeg je de overgebleven boullion over de rijst en laat het koken tot het klaar is.