Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Heerlijke churros

Heerlijke churros

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Breng  de water in n pannetje aan de kook, en voeg de suiker, olie en zout toe.
Haal van het vuur en voeg de gezeefde bloem toe en roer deze erdoorheen tot je  een  samenhangdende deegje krijgt.
Voeg de geklutste ei toe wanneer je deeg ietjes afgekoeld is,    blijf goed roeren tot het  eitje helemaal in je deeg verwerkt is.
Doe het deeg in een spuitzak. Spuit boven ruime olie wat goed heet moet zijn  een sliert van ongeveer 10 cm,   en knip hem voorzichtig los in je olie.
Bak de churros mooi bruin op midelmatig vuurtje, laat ze uitlekken en  haal ze door de suiker/kaneelmixje terwijl ze nog warm zijn.
Ze zijn echt lekker krokant en heerlijk zacht van binnen.


*Persoonlijk raad ik je de verhouding; 1 cup water op 1 cup meel. Indien het TE stevig is dan kun je alsnog een beetje  kokend water toevoegen. Water terugnemen dat kan helaas niet.
*Gebruik een dun stervormige spuitmond. (niet de allerdunste)

!!! De churro moet perse stervormig zijn, zodat de oppervlakte van de buitenkant groter is dan de inhoud. Wanneer dit niet het geval is, zoals bij een ronde sliert, kan de hitte niet voldoende uit de churro weg, waardoor hij ontploft!!!

Mobiele versie afsluiten