Ingrediënten
- *1 hele bloemkool
*3 aardappels (met schil)
*1 blikje doperwten(mag ook half bij half met iets anders)
(Voor de bechamel saus):
*2 eetlepes boter
*2 eetlepels meel
*2 waterglazen melk
*paprikapoeder,zwarte peper en zout(beetje nootmuskaat als je wilt is ook lekker)
(Voor de topping):
*50 gram geraspte kaas
Werkwijze
Stap1
Snijd de bloemkool in stukjes en kook het beetje met water niet te zacht en niet te hard. Als je verse erwten wilt gaan geruiken kook het zacht als je blikje gebruikt was het goed en zeef hem op.
Was de aardappels goed en snij het in stukjes net als friet niet te dun. Maak een glazen bakblik nat met olie en leg de stukjes aardappels naast elkaar en strooi er wat zout op. En daarop de stukjes bloemkool en erwten erop.
Maak de bechsos smelt de boter in een pan en doe de meel erbij en roer het 2 minuutjes op laag vuur en doe daarna alroerend de melk erbij en zout, rode peper, zwarte peper en roer het totdat het dik word, en laat het een paar min pruttelen. Doe het warm op de groenten goed verdelen endan daarop geraspte kaas erop en bak het op 180 graden onderste deel van de oven ong 45 minuten gaar.
Als de aardappels gaar zijn dan kan je hem uit de oven halen.
Veel succes..