Heerlijke bloemkoolschotel!

2009-09-12
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • *1 hele bloemkool
    *3 aardappels (met schil)
    *1 blikje doperwten(mag ook half bij half met iets anders)
    (Voor de bechamel saus):
    *2 eetlepes boter
    *2 eetlepels meel
    *2 waterglazen melk
    *paprikapoeder,zwarte peper en zout(beetje nootmuskaat als je wilt is ook lekker)
    (Voor de topping):
    *50 gram geraspte kaas

Werkwijze

Stap1

Snijd de bloemkool in stukjes en kook het beetje met water niet te zacht en niet te hard. Als je verse erwten wilt gaan geruiken kook het zacht als je blikje gebruikt was het goed en zeef hem op.

Was de aardappels goed en snij het in stukjes net als friet niet te dun. Maak een glazen bakblik nat met olie en leg de stukjes aardappels naast elkaar en strooi er wat zout op. En daarop de stukjes bloemkool en erwten erop.

Maak de bechsos smelt de boter in een pan en doe de meel erbij en roer het 2 minuutjes op laag vuur en doe daarna alroerend de melk erbij en zout, rode peper, zwarte peper en roer het totdat het dik word, en laat het een paar min pruttelen. Doe het warm op de groenten goed verdelen endan daarop geraspte kaas erop en bak het op 180 graden onderste deel van de oven ong 45 minuten gaar.

Als de aardappels gaar zijn dan kan je hem uit de oven halen.
Veel succes..

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.4 / 5)

4.4 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (19)

  1. Geplaatst door melahat aan 12-09-2009

    selam , ziet er lekker uit. zal da inschaALlah eens maken na de ramadan

  2. Geplaatst door sadiye aan 12-09-2009

    hahahaha ok 😉

  3. Geplaatst door fykria aan 13-09-2009

    ziet er echt lekker en gemakkelijk uit ben hem net aan het proberen

  4. Geplaatst door sadiye aan 13-09-2009

    ik ben hem ook aan het maken nu 😀

  5. Geplaatst door prinsesje_bloom aan 14-09-2009

    Ik hou helemaal niet van bloemkool.
    Zou het in deze schotel anders smaken?
    Misschien lekkerder?

  6. Geplaatst door sadiye aan 14-09-2009

    ja hoor kan ook met brocolie als je wilt of iets anders ik heb het nooit geprobeerd met iets anders

  7. Geplaatst door prinsesje_bloom aan 14-09-2009

    haha, ik bedoel of de bloemkool lekkerder smaakt in deze schotel. 😉

  8. Geplaatst door prinsesje_bloom aan 14-09-2009

    haha, ik bedoel of de bloemkool lekkerder smaakt in deze schotel. 😉

  9. Geplaatst door prinsesje_bloom aan 14-09-2009

    haha, ik bedoel of de bloemkool lekkerder smaakt in deze schotel. 😉

  10. Geplaatst door prinsesje_bloom aan 14-09-2009

    HUH????? waarom komt mijn tekst nu 3 keer!!!

  11. Geplaatst door sadiye aan 14-09-2009

    hahahahahahhaha meid bloemkool is bloemkool smaakt gewoon zo dus je proeft hem wel.

  12. Geplaatst door akhiras aan 17-09-2009

    wat is de inhoud van je glas dat je gebruikt alvast thanx

  13. Geplaatst door akhiras aan 17-09-2009

    wat is de inhoud van je glas dat je gebruikt alvast thanx

  14. Geplaatst door sadiye aan 17-09-2009

    220 ml

  15. Geplaatst door akhiras aan 18-09-2009

    ok thanx

  16. Geplaatst door tagina aan 18-09-2009

    Wat als je nie van bechamelsaus houd ?
    Met wa kan je het vervangen??
    Alvast bedankt

  17. Geplaatst door sadiye aan 18-09-2009

    oww ik heb het niet met iets anders geprobeerd mischien kan je wel met een andere sausje doen wat jij lekker vind

  18. Geplaatst door PrincessChida aan 02-12-2009

    Hier is ook een pakje van in de winkel ook heeeel erg lekker en ze hebben ook een prei schotel die is persoonlijk mijn favoriet 🙂

  19. Geplaatst door sadiye aan 08-07-2010

    mmm ja die zijn ook lekker 😀

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.