Heerlijke aardappeltjes uit de oven
2006-05-27- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- Middelgrote vastkokende aardappels (je moet zelf even kijken hoeveel)
(Zee)zout
Versgemalen zwarte peper
1 tl paprikapoeder
Olijfolie
1 bekertje Crème fraîche
Halve el dille (bij kruiden in de supermarkt te vinden)
Werkwijze
Stap1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Borstel de aardappels schoon (dus niet schillen!) en droog ze af. Snijd ze in de lengte doormidden.
Smeer het schilgedeelte in met olijfolie en leg ze aardappels met snijvlak naar boven op een bakplaatmet bakpapier. Meng 2 el olijfolie met de paprikapoeder en smeer hiermee het snijvlak in.
Bestrooi met zout en peper en doe ze voor 30-40 minuten in de oven (of tot ze gaar zijn). Meng ondertussen de creme fraiche met de dille en serveer dit bij de aardappeltjes.
Lekker met gebraden kip of vlees en een salade.
Gemiddelde waardering
(4.3 / 5)
12 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door nour aan 27-05-2006
ik ben gek op aardappels uit oven en ze zijn niet zo vet
Geplaatst door hind aan 30-05-2006
Kom ik weer met mijn zielige vragen, maar kan je het schilletje daarna opeten? Of pel je dat er zeg maar af en leg je dat opzij???
Bedankt
Geplaatst door ellouisa aan 30-05-2006
haha nee die eetje gewoon op (tenminste ik wel, het hoeft niet natuurlijk).
Geplaatst door hind aan 30-05-2006
Oke, bedankt hoor. Ik dacht beter vragen en het goed doen, dan dat ik maar wat doe.
Geplaatst door ellouisa aan 30-05-2006
idd heb je gelijk in!
Geplaatst door Rahma aan 30-05-2006
ze zijn heerlijk ik maak ze ook vaak, ik doe er meestal ook knoflook bij is echt jammie jammie
Geplaatst door Rzinia aan 27-06-2006
kun je ook gewone zwarte pepper bij doen. dus niet versgemalen?
Geplaatst door Rzinia aan 27-06-2006
kun je ook gewone zwarte pepper bij doen. dus niet versgemalen?
Geplaatst door ellouisa aan 28-06-2006
sorry ik zag je bericht nu pas, je kan ook gewone pepeer nemen hoor. Ik gebruik ook gewone, maar versgemalen smaakt nog lekkerder.
Geplaatst door Rzinia aan 10-07-2006
ik wil ze graag als bijgerecht maken voor bij de barbaque. kun je ze dan gewoon in folie doen en ff opwarmen of warmhouden op de barbaque?
Geplaatst door Rzinia aan 10-07-2006
bedoel barbacue
Geplaatst door ellouisa aan 11-07-2006
hoi meid, sorry ik zag je bericht nu pas. Ja je kan ze warm houden in folie.
Geplaatst door miss france aan 18-09-2006
jeps heb ze gemaakt en ze smaken goed weer wat variatie, altijd maar friet en aardappelpuree, thanks
Geplaatst door Ilhame aan 09-11-2006
Als ik weinig of minder tijd heb.. dan kook ik ze eerst halfgaar in het water en leg ze dan pas in de oven. Daardoor zijn ze heeeel zacht van binnen en krokant van buiten.
Geplaatst door Amifati aan 27-10-2008
ik ga zezekker proberen ze zien er lekker uit