Heerlijk Marokkaanse Vistajine

2005-10-07
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - Schoongemaakte visjes
  • - 5 tomaten
  • - 3 a 4 teentjes knoflook
  • - kasbor (koriander)
  • - komijn
  • - paprikapoeder
  • - saffraan
  • - zout/peper
  • - wat azijn of citroen..
  • - olijfolie
  • - olijfjes

Werkwijze

Stap1

Je doet die visjes in een bak en doet er de koriander, knoflook, saffraan, paprikapoeder, komijn, zout, peper en een theelepel azijn erbij. Dit goed mengen en apart zetten...

Vervolgens doe je de gesneden tomaten ringen in een bak (ik doe soms ook aardappels erbij die doe je dan in plakjes snijden) Bij de tomaten ook een beetje kasbor erbij, half knoflook teentje, paprikapoeder, komijn, saffraan, zout en peper..

Nu pak je de tajine daar doe je een flinke scheut olijfolie in..en dan doe je kasbor goed fijn snijden erbij.. 2 teentjes knoflook ..weer al die kruiden.. paprikapoeder komijn saffraan (saffraan elke keer wel een heeeel kleein tikje!!) zout peper en scheutje azijn of citroen...

Daarna ga je alles ff mengen en dan beleg je een laagje tomaten.. vervolgens als je wilt laagje aardappels dan weer die kruiden erop doen en dan weer laagje tomaat en als laatste laagje visjes ...en voor de sier een schijfje citroen erop doen zie foto!!

Dit laat je zachtjes sudderen, geen water erbij want van de tomaten krijg je de lekkere saus!! Als laatste doe je hem ff in oven zodat de visjes beetje bruin worden...

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.7 / 5)

4.7 5 10
Beoordeel dit recept

10 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (10)

  1. Geplaatst door sihamkleuter aan 07-10-2005

    mhmmm ceuta nog meer receptjes, ze zien er zo lekker uit, en zo proffesioneel!!!

  2. Geplaatst door sihamkleuter aan 07-10-2005

    eindelijk een orginee; tajin recept, want het kan niet zo zijn dat het tajin.nl heet, maar geen tajin recepten toch?

  3. Geplaatst door ceuta aan 07-10-2005

    Thx meid ik doe mijn best :kus:

  4. Geplaatst door soulfa aan 08-10-2005

    jammie, jij kan koken.

  5. Geplaatst door Sardina aan 10-10-2005

    ceuta is een wereldkokkin. tbarkalah 3liha

  6. Geplaatst door ceuta aan 12-10-2005

    haha sardinaa ewa safiiiii

  7. Geplaatst door Rzinia aan 28-11-2005

    ik heb geen tajin, kan ik het ook ergens anders in maken?

  8. Geplaatst door Rzinia aan 28-11-2005

    o ja en de graat moet je laten toch?

  9. Geplaatst door kippetje aan 17-03-2006

    ceuta, meid hoe krijg je die tagien zo mooi versiert met die visjes boven? Leg je ze gelijk zo in de tajine of niet? Tbarkallah 3lik, ziet er echt heerlijk uit!!

  10. Geplaatst door fatema aan 31-05-2006

    heey ziet er heerlijk uit ga em zometeen maken!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.