Hazelnoot koekjes
2010-08-17- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 25m
Ingrediënten
- *150 gram bloem
*75 gram suiker
*75 gram boter
*1 eetlepel gemalen hazelnoten
*1 eetlepel kaneel
*1 eigeel
*hele hazelnoten
Werkwijze
Stap1
Kneed 150 gram bloem, 75 gram suiker, 75 gram boter, 1 eetlepel gemalen hazelnoten en 1 eetlepel kaneel tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het zeker een uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit tot een dunne lap en steek er koekjes uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrijk de koekjes met geklutst eigeel.
Druk op elk koekje een hele hazelnoot.
Zet de ovenplaat ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes afkoelen.
Gemiddelde waardering
(5 / 5)
3 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door cest_moi aan 28-11-2010
Hoi Sadye, moeten er geen eieren in het deeg zelf? Ik heb de ingredienten verdubbeld, maar er blijft wel erg veel bloem over, als ik alles erbij wordt het te droog, of hoort het zo?