Harira
2011-10-30- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Bijgerecht, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Bereidingstijd : 2:30 u
Ingrediënten
- - 1 tl Gember
- 1 tl Zwarte peper
- 1 zakje Saffraan
- bosje Peterselie
- bosje Koriander
- bosje Bleekselderij
- 2 blokjes knorr (rund, of kip)
- tl Zout
- 1 blikje Tomatenpuree (klein)
- 5 Tomaten
- 1 tl Smen of gewone boter
- 1 Ui
- 1 pot Kikkererwten
- 2 handjes Vermicelli
- 4 eetlepels Bloem
- 1 portie Vlees (rund of kipfilet)
Werkwijze
Stap1
Neem een grote soeppan. Doe hierin de kikkererwten,1 blokje knorr, mix met staafmixer of keukenmachine, de koriander, peterselie en de bleekselderij fijn (met een beetje water). Doe dit vervolgens ook met de ui. Dit voeg je bij de erwten. Zorg dat je pan voor 1/4 is gevuld met water. Voeg de kruiden toe (saffraan, peper, zout, gember en de smen). Laat dit voor ongeveer 45 min goed koken. Ondertussen ga je de tomaten in de keukenmachine of met staafmixer fijnmalen. Dit voeg je vervolgens toe aan de pan die reeds op het vuur staat. Voeg nog ongeveer 1,5 tot 2 liter water toe.
Stap2
Laat alles nog eens een 1 tot 1,5 uur goed doorkoken. Meng in een glad een beetje tomatenpuree en voeg toe, ook voeg je nu de vermicelli toe en het 2e blokje knorr. Meng in een pannetje met warm water wat bloem, dit mengsel voeg je al roerende toe aan de soep, blijf goed roeren anders wordt de soep misschien te dik. Eventueel nog iets water toevoegen en nog ongeveer half uur laten koken, wel af en toe roeren. Klaar is de soep.
Gemiddelde waardering
(4 / 5)
4 keer beoordeeld