Marokkaanse Harira

2013-04-03
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Harira is de nationale Marokkaanse soep. Het is een gebonden, rijk gevulde soep met als belangrijkste ingrediënten: tomaten, kikkererwten, linzen en selderij.

Ingrediënten

  • - 1 wortel
    - 2 uien
    - 1 bosje bladpeterselie
    - beetje prei
    - een blik gehakte tomaten
    - glaasje rode linzen
    - Vermicelli
    - gehaktballetjes/ beetje vlees
    - 2 bouillonblokjes ( Maggie )
    - 1 pakje honig tomatensoep
    - meel
    - water
    kruiden:
    - zwarte peper,
    - komijnpoeder,
    - gember,
    - paprikapoeder,
    - saffraan

Werkwijze

Stap1

Wortel, prei en uien in keukenmachine mixen. Niet al te fijn.

Doe er later de peterselie bij. Tomaten apart mixen.

Olijfolie in de pan doen, vlees en gehakt bakken. Zout toevoegen. Dan de mix van wortel, ui en prei erbij. Even mee bakken. Dan de tomaten en als laatst de kruiden en bouillon.

Water toevoegen ca 5 liter, als het water kookt de linzen erbij en vermicellisoep op het allerlaatst. Van het meel een papje maken en dit al roerend toevoegen. Even doorkoken en dan..

smakelijk!

Er zijn verschillende versies op deze site:

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

Reactie (1)

  1. Geplaatst door Mina aan 06-10-2022

    Gaat er geen kaneel door

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.