Ingrediënten
- 300 gram runder vlees
200 gram kikkererten
1 ui
2 kaneelstokjes
3 theelepels gemberpoeder
1 theelepel peper
zout
beetje saffraan
1 bosje selderij
1 blikje tomatenpuree
6 verse tomaten
1 blik gepelde tomaten
vermicelli
meel met water om de soep te binden (net zo dun als pannenkoekbeslag)
Werkwijze
Stap1
Snijd het vlees in stukjes De ui en selderij met de keukenmachine fijn hakken.
De verse tomaten en de gepelde tomaten uit blik pureren. alles in een pan doen de kikkererwten en kruiden ook in de pan doen. tomaten puree ook erbij. met flink wat water op het vuur zetten. tot dat het vlees en de kikkererwten gaar zijn.
Daarna voeg je de vermicelli toe. als de harira aan de kook is gooi je er eerst een klein thee glaasje koud water in en daarna de soep binden. blijf goed roeren tot dat het opnieuw kookt laat de harira goed koken en vergeet niet te roeren Maak de soep niet te dik. Heerlijk in de ramadan!!!!!!!!