Ingrediënten
- *175 g patisserie bloem
*90 g margarine (koud)
*90 g suiker
*1 tl bakpoeder (afgestreken)
*1 eierdooier
*1-2 el water
*zout
*25 g pure chocolade, gesmolten
*25 g hazelnoten, in stukjes gehakt
*25 g suikerpinda's, in stukjes gehakt
*materiaal: klein cakevormpje
Werkwijze
Stap1
Wrijf de boter door de suiker en bloem, bakpoeder en zout. Voeg eidooier en 2 el water toe, roer met een vork en kneed een deeg.
Dan doe je zilverfolie in het cakevormpje.
Meng 1/3 van het deeg met de gehakte hazelnoten en druk dit uit op de bodem van de cakevorm. Giet hierover de bijna helemaal (met klontjes, dat is leuk) de chocolade (ik had het idee dat het wel iets meer chocola mocht zijn).
Meng 1/3 deel met groene en wat gele kleurstof, maak hiervan een slurf en druk deze ook uit op de chocoladelaag. Hierover verdeel je de stukjes suikerpinda en dan 1/3 deel van het deeg hieroverheen. Misschien is het nog wel grappiger om wat sesamzaadjes op de bovenste laag iets in te drukken (voor nog beter Hamburger effekt). Voordat je dat doet het deeg goed aandrukken en laat het deeg een uur in de koelkast staan.
Dan neem je een snijplank en een scherp groot koksmes. Met enige snelheid snijdt je plakken van 3/4 cm dik.
Deze plakken bak je in ca 23 minuten op 200ºC
14 stuks