Grove tapenade van zongedroogde tomaten. Deze tapenade van zongedroogde tomaten is ook lekker om bij verschillende pastagerechten te geven. serveer en marokkaans of Turks brood bij
Ingrediënten
- - 1 rode ui
- 3 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
- 250 g half gedroogde tomaatjes (bediening of potje gedroogde tomaatjes in olie)
- 1 zakje verse basilicum (15 g)
- 4 gegrilde paprika's (potje)
- 1 eetlepel balsamicoazijn zout en peper
Werkwijze
Stap1
Ui pellen en grof hakken. In pan olie verhitten en ui ca. 5 minuten heel zachtjes fruiten.
Tomaten (indien potje gedroogde tomaten worden gebruikt, eerst laten uitlekken), afhankelijk van grootte halveren of in vieren snijden.
Basilicum grof hakken. Paprika's grof hakken.
Tomaten, basilicum, paprika's, azijn, zout en peper door ui scheppen en in mooi schaaltje opdienen. Serveren met stokbrood.
Deze tapenade van zongedroogde tomaten is ook lekker om bij verschillende pastagerechten te geven. serveer en Marokkaans of Turks brood bij