Groenten lasagna
2009-10-27- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 1:45 u
Ingrediënten
- 3 paprika's,
2 aubergine's,
4 a 5 uien,
8 aardappelen
2 teenjes knoflook
gehakt ongv 500 gr,
peterselie,
paprikapoeder,
zwarte peper,
zout,
olie,
boter,
kaasplakjes,
tomaat.
Werkwijze
Stap1
De aardappelen kook je in het water met de teentjes knoflook als deze gaar is stamp je ze tot een puree met de knoflook erbij dan snijd je de groenten in dunne lange plakjes.
Pak je een koekenpan en bak je ze alle 3 apart met olie als je ze hebt gebakken stuk voor stuk doe je deze in een kommetje samen met de olie van de gebakken groenten en natuurlijk zout erbij tijdens het bakken. Als deze klaar zijn zet je ze apart.
Dan bak je de gehakt met de in stukjes gesneden peterselieblaadjes en de paprikapoeder/zwarte peper en zout. Als deze klaar is zet je deze ook apart en dan begin je met het beleggen van de lagen.
Je begint eerst met de gestampte aardappelen puree (niet alles erop leggen maar gedeelte voor gedeelte) deze zet je in een ovenschaal met een klontje boter daarna leg je een beetje paprika, aubergine, ui, gehakt ect. zo ga je door totdat je lagen krijgt als bij een lasagne.
Dan bedek je deze met 4 plakken kaas en zet je kleingesneden stukjes tomaat op de kaas en dan zet je deze in de oven zodat het opwarmt en zodat de kaas smelt.
Gemiddelde waardering
(0 / 5)
0 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door gerda aan 28-10-2009
klinkt heel lekker .is misschien ook lekker met plakjes aardappel inplaats van puree
Geplaatst door maroccia aan 30-10-2009
je kan het proberen misschien dat het wel lekker is. Ik ben het altijd zo gewend.