Groentelasagne Rol
2018-02-13- Keuken: Italiaanse
- Gang:Bijgerecht
- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Opbrengst : 2 bakplaten
- Porties : 10 personen
- Bereidingstijd : 30m
- Kooktijd : 55m
- Klaar in : 1:30 u
Het recept van Groentelasagne rol. De hoeveelheid is voor 2 bakplaten voor 10 personen als bijgerecht, is ruim voldoende. Rol het ook rap op als het nog warm is. Het recept heb ik laatst op een filmpje gezien op Google. Ik heb het een beetje aangepast naar mijn smaak.
Ingrediënten
- - Kom frietaardappels geschild
- - Gemalen mozzarella kaas 1 pakje
- - 100 ml room
- Vulling
- - 500 gr gehakt
- - 1 ui fijngesneden
- - Busje peterselie fijngesneden
- - 1 theelepel paprikapoeder
- - 1 theelepel komijn
- - 1 theelepel zwarte peper
- - 1 koffielepel zout
- - 50 ml olijfolie
- Spinaziericottamix
- - 400 gr spinazie
- - 500 gr ricotta kaas
- - 2 knoflookteentjes uitgeperst
- - 1 eetlepel olijfolie
- - 1 koffielepel zout
- - 1 theelepel komijn.
Werkwijze
Stap1
Gehakt en ui bakken in olijfolie 20 min. Daar alle kruiden bijdoen en peterselie.
Stap2
1 eetlepel olie in pan daar de spinazie op hoog vuur bakken met look 5 min, Kruiden erbij doen, beetje afkoelen en mengen met ricotta.
Stap3
Aardappels met mandolin (als je dit niet hebt, gewoon met een mes ) in fijne schijfjes snijden.
Je neemt 2 platte bakplaten daarop bakpapier, bestrooi met kaas daarop schijfjes aardappels ( zie foto)
volledig vullen daarop opnieuw gemalen kaas en besproei met behulp van je handen daar 50 ml room over.
Doe in voorverwarmde oven op 175 gr +/_ 15 min voel aan zijkant aardappels moeten gaar zijn.
Stap4
Doe helft van spinaziericotta mix daarop smeer die erop, dan de helft van gehakt erop doen (zie foto)
Stap5
je neemt beide hoeken van bakpapier en begint te rollen met behulp van bakpapier leg de naad vanonder
Stap6
bestrooi vanboven met beetje gemalen mozzarella Laat nog 15 min gratineren in oven.
Stap7
Gemiddelde waardering
(5 / 5)
1 keer beoordeeld