Ingrediënten
- Loempiavellen
1 winterwortel geraspt
1 rode paprika fijgehakt
halve witte kool fijngehakt
1 prei in kleine reepjes
100 gram taugé
100-150 gram gekookte rijstvermicelli
vegetarische bouillonblokjes (knorr)
1 teentje knoflook
1-2 theelepel sambal
1 lepel ketjap
Werkwijze
Stap1
doe in een wok of hoge koekenpan een beetje olijfolie
doe de knoflook, sambal en de ketjap in de pan en roer dit even om
voeg hierna de fijngesneden groenten toe en schep dit op hoog vuur om
verkruimel het boulion blokje over de groenten en voeg twee eetlepls water bij toe en zet het vuur lager. Laat 5-7 minuten bakken zet vuur uit en laat afkoelen,
snij de gekookte rijstvermicelli fijner en voeg deze bij de afgekoelde groenten en meng dit goed
neem een loempia vel en schep hier een volle eetlepel van het groentenmengsel op en vouw er een loempia van plak dicht met water en frituur in olie of vries in voor later gebruik.
lekker met hete chilisaus
eet smakelijk