Gringo

2007-10-09
  • Porties : 9 stuks ( kleine)
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
    1 zakje bakkersgist (gedroogd)
    theelepel zout
    theelepel suiker ( ruik je de gist niet meer)
    lauwwarm water ( op gevoel)
    boter

Werkwijze

Stap1

Doe eerst water in een teiltje voeg zout suiker en gist toe even laten oplossen dan bloem toevoegen dan de mixer er op zetten en goed mixen en weer water toevoegen een beetje op gevoel.

Ik laat het dan rijzen ongeveer 3 kwartier op een warme plek.

Dan de pan op het vuur en dan afspoelen met koud water dan een soeplepel van het beslag erin doen. eerst het vuur hoog zodra er gaatjes te voorschijn komen het vuur wat lager zetten. en dan weer herhalen met koud water afspoelen etc.

heel Simpel vooral voor mensen die niet tegen eieren kunnen is deze recept goed want de meeste gringo recepten zitten eieren in

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 12
Beoordeel dit recept

12 keer beoordeeld

Recept categorie:
Ingrediënten: , , , , , , ,
Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (7)

  1. Geplaatst door najou aan 09-10-2007

    nog wat vergeten als de gringo uit de pan is besmeren met echt boter en dan kun je honing erop smeren of wat je zelf lekker vind

  2. Geplaatst door sousi aan 13-10-2007

    gebruik je geen smida

  3. Geplaatst door Moussie aan 21-10-2007

    Dat vraag ik mij ook af…

  4. Geplaatst door MoslimaRose aan 23-02-2008

    Niet in elke grino zit smida. Ligt er maar net aan hoeveel bloem en gist erin zit. Mochten de gaatjes niet lukken dan kan je er wat bakpoeder bij doen en even 10 min laten rijzen.

  5. Geplaatst door ima aan 19-02-2009

    ik heb inductie, en nu lukt het niet om gringo te maken, ik heb van alles geprobeerd. Wie heeft dit probleem ook en heeft hiervoor een oplossing?

  6. Geplaatst door hammoudi aan 13-09-2009

    nou meid bij mij is percies het zelefde

  7. Geplaatst door Queen Latifah aan 19-09-2009

    ik doe 350 gr. meel en 150 gr. smida, gist 1/2 zakje bakpoeder, zout en 2 eidooiers. ongeveer 700 ml. water. En het lukt altijd goed!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.