Griesmeelcake smaakt lekker zacht en luchtig met smaak van vanille. Heerlijk met een glaasje Marokkaanse thee.
Ingrediënten
- - 500 gr fijne griesmeel
- - 1 liter volle vanillevla (geen light gebruiken)
- - 200 ml olie
- - 150 gr suiker (als je graag heel zoet hebt mag ook 200 gr )
- - 4 ei
- - 2 zakjes bakpoeder (30 gr)
- - 1 zakje vanillesuiker
- - Snufje zout
- - Beetje amandelschaafsel
- - Abrikozenjam
Werkwijze
Stap1
Oven voorverwarmen op 175 gr.
Ei, suiker, zout, vanillesuiker 5 min kloppen, olie erbij kloppen. Daarna vanillevla erbij kloppen, vervolgens gezeefde bakpoeder bijkloppen. Griesmeel bijmengen.
Stap2
Bakvorm van 26 cm bekleden met bakpapier en beslag ingieten. Bestrooi bovenkant met amandelschaafsel en bak eerst 20 min op 175 gr dan verlagen naar 160 gr +/_ 40 a 45 min tot satéstokje er droog uitkomt zet oven uit en laat nog 30 min in oven staan binnenkant moet goed gaar zijn .
Stap3
Haal uit vorm leg op rooster besmeer bovenkant met abrikozenjam, je kan ook besmeren met honing ❤