Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Griesmeelcake met vanillevla

Griesmeelcake met vanillevla

Griesmeelcake smaakt lekker zacht en luchtig met smaak van vanille. Heerlijk met een glaasje Marokkaanse thee.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Oven voorverwarmen op 175 gr.

Ei, suiker, zout, vanillesuiker 5 min kloppen, olie erbij kloppen. Daarna vanillevla erbij kloppen, vervolgens gezeefde bakpoeder bijkloppen. Griesmeel bijmengen.

Stap2

Bakvorm van 26 cm bekleden met bakpapier en beslag ingieten. Bestrooi bovenkant met amandelschaafsel en bak eerst 20 min op 175 gr dan verlagen naar 160 gr +/_ 40 a 45 min tot satéstokje er droog uitkomt zet oven uit en laat nog 30 min in oven staan binnenkant moet goed gaar zijn .

Stap3

Haal uit vorm leg op rooster besmeer bovenkant met abrikozenjam, je kan ook besmeren met honing ❤

Mobiele versie afsluiten