Griesmeelcake met vanillevla

2018-03-06
  • Bereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 1:05 u
  • Klaar in : 1:20 u
Beoordeel dit recept:

Griesmeelcake smaakt lekker zacht en luchtig met smaak van vanille. Heerlijk met een glaasje Marokkaanse thee.

Ingrediënten

  • Griesmeelcake met vanillevla ingrediënten
  • - 500 gr fijne griesmeel
  • - 1 liter volle vanillevla (geen light gebruiken)
  • - 200 ml olie
  • - 150 gr suiker (als je graag heel zoet hebt mag ook 200 gr )
  • - 4 ei
  • - 2 zakjes bakpoeder (30 gr)
  • - 1 zakje vanillesuiker
  • - Snufje zout
  • - Beetje amandelschaafsel
  • - Abrikozenjam

Werkwijze

Stap1

Oven voorverwarmen op 175 gr.

Ei, suiker, zout, vanillesuiker 5 min kloppen, olie erbij kloppen. Daarna vanillevla erbij kloppen, vervolgens gezeefde bakpoeder bijkloppen. Griesmeel bijmengen.

Stap2

Bakvorm van 26 cm bekleden met bakpapier en beslag ingieten. Bestrooi bovenkant met amandelschaafsel en bak eerst 20 min op 175 gr dan verlagen naar 160 gr +/_ 40 a 45 min tot satéstokje er droog uitkomt zet oven uit en laat nog 30 min in oven staan binnenkant moet goed gaar zijn .

Stap3

Haal uit vorm leg op rooster besmeer bovenkant met abrikozenjam, je kan ook besmeren met honing ❤

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 26
Beoordeel dit recept

26 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.