Ingrediënten
- ik gebruik van die grote glazen theebekkers met zo n oortje van exsenos
2 bekkers fijne smida (griesmeel)
1/2 bekker oli
half bekker roomboter
half bekker kokos
2 zakjes vanillesuiker
3 eieren
1 bekeker volle yoghurt
je zou ook de roomboter weg kunen laten als je het te vet vind doe je wat exstra olie
1 zakje bakpoeder
halfen citroen 2 bekkers suiker 1 bekker water
Werkwijze
Stap1
Meng alle ingredienten behalve de bakpoeder, laat alles 1 nacht staan de volgende dag doe je de bakpoeder er door heen neem een ronde bakblik de middelmaat of de kleine blik doe de cake ongeveer 25 +-30 min op 200 g in de oven gewoon zelf ook in de gaten houden tot die goed bruin is.
Onder tussen doe je in een pannnetje de suiker en het water + de citroen warm maken als de cake klaar is doe je het suiker water over de cake.
Snij het in ruiten er kan als ganeering ook cocolade saus en wat cocos over heen of eventueel wat gerschaafde amandelen je zou ook 1glas suiker kunen doen waneer je het te zoet vind en daarvoor neem ik een marocaans theeglaasje voor er mag wel een wat groter glas gebruikt worden voor het water van de siroop
je zou ook in plaats van gewoone volle yoghurt
ook stracitela yoghurt kunen gebruiken
soms beetje varieren