Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Griesmeelbrood van whitesugar

Griesmeelbrood van whitesugar

Heerlijke griesmeelbrood!

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Mix de droge ingredienten samen en voeg het eitje en olie toe.
Wrijf het geheel tussen je vingers en voeg beetje voor beetje water toe.
Kneed het zeer goed voor een paar minuten, tot je een zeer soepele en fijne bal hebt.

Laat het deeg rijzen tot het zich verdubbeld.
Verdeel in 2 bolletjes en laat weer eff rusten.
Maak elk bal wat plat met je handen en snijd net niet vanuit het midden puntjes uit je cirkel.
Maak het uiteinde van elk punt wat boller met je hand.
Bestrijk met het eitje en verdeel de zaadjes erover.
Laat het weer goed narijzen voor zeker 1 uur of tot het verdubbeld is.
Bak je brood goudbruin in de oven.

Mobiele versie afsluiten