Griesmeel Stokbrood

2015-12-20
  • Opbrengst : 3
  • Bereidingstijd : 45m
  • Kooktijd : 20m
  • Klaar in : 1:20 u
Beoordeel dit recept:

Ik heb vandaag stokbrood recept uitgeprobeerd van womenstical. Het is aardig gelukt voor de eerste keer. Ik heb hier en daar wel wat aangepast aan het recept.

Ingrediënten

  • 300 gram meel
  • 200 gram griesmeel (geen grove)
  • 10 gram zout
  • 1 zakje gist
  • Half tl bakpoeder
  • circa 370 ml lauw water.
  • extra griesmeel voor het bestrooien

Werkwijze

Stap1

Doe alles bij elkaar in een kom en kneed het goed door. Ik heb als in deegmachine gedaan en ongeveer 10 minuten laten kneden. Laat het deeg 45 minuten rijzen en maak er daarna 3 bollen. Griesmeel Stokbrood Griesmeel Stokbrood

Stap2

Laat deze bollen 10 minuten rijzen. Pak vervolgens een bol en kneed die op een bebloemde werkplek uit tot een rechthoek (zie afbeelding hieronder). Griesmeel Stokbrood

Stap3

Klap dan de bovenste helft naar beneden, druk het goed aan, en klap dan de onderste helft naar boven. De deegranden overlappen elkaar nu iets, druk ze goed met elkaar aan. Griesmeel Stokbrood Griesmeel Stokbrood

Stap4

Draai het deeg om rol het door een beetje griesmeel. Griesmeel Stokbrood

Stap5

Laat de stokbroden weer 10 minuten rusten en herhaal weer het hele proces van vouwen. Rol het deeg uit tot de door jouw gewenste lengte van de stokbrood. Leg ze dan op een met bakpapier beklede bakplaat. Ik heb zo'n plaat gebruikt voor stokbrood. Dat heb ik Een keertje bij de xenos gehaald. Griesmeel Stokbrood Griesmeel Stokbrood

Stap6

Laat de broden 45 minuten rijzen. Ongeveer 5 minuten voor dat het gerezen is Verwarm je de oven voor op 230 graden. Snijd het deeg met een mes een aantal keren in. Leg onderin de oven een schaal met kokend water, zodat je Een mooie korst krijgt.

Bak het brood af in ongeveer 20 minuten. Laat ze dan op een rooster afkoelen. Griesmeel Stokbrood

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Recept categorie:
Ingrediënten: , , , , ,
Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.