Ingrediënten
- * 350 gram ontvliesde amandelen
* 1 ei
* 250 gram poedersuiker
* 1 citroen
* 1 theelepel vanillesuiker
* 1 theelepel bakpoeder
* 1 klontje boter
* olie
Werkwijze
Stap1
Hak de amandelen. Klop het ei in een kom met 20 gram poedersuiker tot het mengsel dikker wordt.
Borstel de citroen schoon met lauw water, droog deze af en rasp de schil. Voeg de amandelen, de geraspte citroenschil, de vanille en het bakpoeder toe aan het eimengsel. Roer goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 170 C (stand 5-6). Leg bakpapier op de bakplaat en vet het in. Bestuif het aanrecht met poedersuiker. Maak uw handen vet met wat olie, pak een kleine hoeveelheid deeg, ter grootte van een walnoot, rol tot een balletje, druk het balletje vervolgens plat op het aanrecht. Leg het schijfje op de bakplaat met de besuikerde kant boven. Ga zo door tot het deeg op is, zorg ervoor dat er tussen de balletjes een afstand van 2-3 cm is.
Zet de plaat 15-20 minuten in de oven. Haal de ghoriba’s met een spatel van de bakplaat en laat ze op een rooster afkoelen.