Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje
2016-10-05- Keuken: Amerikaanse, Engelse, Marokkaanse
- Gang:Dessert, Snack
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Opbrengst : 8 repen
- Bereidingstijd : 10m
- Kooktijd : 20m
- Klaar in : 30m
Met dit recept maak je voortaan makkelijk zelf mueslirepen. Een gezonde snack uit eigen keuken voor tussendoor. De mueslirepen kun je gemakkelijk invriezen. Het is een heerlijk en verantwoord tussendoortje.
Muesli kent een aantal varianten: zo is er een krokante variant met een suikerlaagje (ook wel cruesli genoemd naar de merknaam van de eerste krokante muesli), en zijn er verschillende mengsels, bijvoorbeeld met chocolade of met gedroogd fruit.
Ingrediënten
- Nodig voor ongeveer 8 repen:
- 60 gram havermout
- 50 gram muesli
- 75 gram gedroogd fruit (je kunt allerlei gedroogd fruit gebruiken dat je lekker vind. Ik heb hier dadels, rozijnen en abrikoos gebruikt)
- 25 gram noten (Je kunt alle noten gebruiken die je lekker vind. Ik gebruikte amandelen, walnoten, zonnebloempitten en hazelnoot)
- 5 gram lijnzaad
- 5 gram chiazaad
- 10 gram pompoenzaad
- 1 eiwit
- 50 ml melk
Werkwijze
Stap1
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Stap2
Begin met het hakken van de noten en snij de gedroogd fruit in stukjes. Doe dit in een bak en voeg hierbij de rest van de ingrediënten. Roer het goed door elkaar en zorg ervoor dat het een plakkerige massa wordt. Als het niet plakkerig is voeg je er nog wat melk bij. Verdeel de massa op een bakplaat en druk het goed aan.
Stap3
Bak het 20 minuten in de oven en laat het daarna goed afkoelen.
Gemiddelde waardering
(4 / 5)
3 keer beoordeeld