Makkelijke gezonde gegrilde kip margherita gegarneerd met gesmolten mozzarella, pesto, en tomaten basilicum.
Ingrediënten
- - 4 stuks kipfilet, pletten tot ongeveer 2,5 cm dikte
- - Zout & zwarte peper naar smaak
- - 2 el olijfolie
- - 1 tl knoflookpoeder
- - 1 tl Italiaanse kruiden of ½ tl gedroogde oregano, ¼ tl gedroogde basilicum en ¼ tl gedroogde tijm
- - 4 stuks mozzarella
- - 75 gram pesto
- - 150 gram cherry tomaten, gesneden door de helft
- - 1 el citroensap
- - 1 handvol basilicum fijn snijden
Werkwijze
Stap1
Stop in een grote kom de kipfilet, voeg vervolgens zout, peper, olijfolie, knoflookpoeder en Italiaans kruiden toe en meng dit goed door.
Stap2
Grill de kipfilet aan beide kanten voor ongeveer 6-8 minuten op een middelhoge vuur. Vervolgens plaats je op elke kipfilet een stuk mozzarella. Dit laat je ongeveer een minuut of twee koken totdat de mozzarella gesmolten is.
Stap3
Meng de cherry tomaatjes, citroensap en basilicum samen.
Plaats boven elke kipfilet ongeveer 3 eetlepels pesto, de tomaatjes en wat zwarte peper. Bon Appetit.