Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Gezonde bulgur salade met tonijn – eigen recept

Eigen gezonde bulgur salade met tonijn

Ik was van plan om Taboulé (een midden-oosten gerecht) te maken. Omdat in de Taboulé verse peterselie gebruikt wordt en mijn man hier niet van houdt, heb ik een andere recept bedacht. Het is uiteindelijk een gezonde bulgur salade geworden.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

In gekookt water laat je half glas (100 g) bulgur ongeveer één uur weken (ongeveer 1 cm boven het niveau van de bulgur).

Bulgur is eigenlijk al gekookt. Het enige wat je moet doen, is de tarwe laten weken. Let wel op: er bestaan verschillende variëteiten. Grove bulgur moet wel een uur of twee weken. Fijne bulgur is misschien al in een half uur gezwollen.

Stap2

Vervolgens laat je de bulgur goed uitlekken. Meng in een schaal de burgul goed met tonijn, fijn gesneden stukje komkommer, bosuitjes, olijfolie, citroensap en zout.

Stap3

Wat betreft de versieren, je kan het op jouw eigen manier doen. Zie foto hoe ik dit gedaan heb.

Eet smakelijk en besaha.

Mobiele versie afsluiten