Gevulde schelphoorn

2014-10-03
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Ingrediënten: het deeg
    • 500 gram bloem
    • 1 eetlepel poedersuiker
    • 50 gram gesmolten boter
    • 1 theelepel oranjebloesemwater
    • 1 ei
    • water, om te kneden (hoeveelheid hangt van je meel af)
    Vulling
    • 250 gram amandelen, ontveld,  geroosterde en grof gemalen 
    • 250 gram gesmolten witte chocolade in een bain-marie
    • cornflakes grof gemalen (de hoeveelheid kun je zelf bepalen
    Garnering
    • gesmolten donkere chocolade

Werkwijze

Stap1

Bereiding vulling:

• Blancheer de amandelen en bak ze vervolgens lichtbruin in olie. Laat het afkoelen.

• Maal de amandelen vervolgens grof.

• Doe in een kom de gehakte amandelen de en grof gemalen cornflakes en roer dit door elkaar. Zorg ervoor dat de hoeveelheid cornflakes en amandelen ongeveer gelijk zijn.

Smelt de witte chocolade in een ruime bak en voeg hierbij een beetje bij beetje de amandel en cornflakes mengsel bij.

Meng alle ingrediënten tot een mooie massa dat niet te zacht is!

Bereiding deeg

• Doe de bloem in een kom, voeg de poedersuiker, oranje bloem, ei, gesmolten boter en beetje water. Kneed dit goed voor ongeveer een half uurtje tot een zachte deeg. Als het deeg nog kruimelig of hard is doe je er steeds een beetje bij beetje water bij.

• Rol het deeg uit met een deegroller en snijd het in rechthoeken

• Boter de ijshoorn schaaltjes en bedek ze met de rechthoeken van deeg. 

• Maak vervolgens met een nekasch strepen (versieren op eigen manier) en leg ze op de op de bakplaat.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 7
Beoordeel dit recept

7 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.