Een verrassende met rijst gevulde kip in een groente-ovenschotel
2018-03-07- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Hoofdgerecht
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Opbrengst : Ovenschaal 32 cm
- Bereidingstijd : 30m
- Kooktijd : 1:30 u
- Klaar in : 2:10 u
Ben je weleens inspiratieloos? Heb je verschillende overgebleven groenten in huis en weet je niet wat je er mee kan maken? Krijg je visite en wil je niet te lang in de keuken staan? Wil je gezond en geen vette hap? Kan je geen keuze maken of lust de ene geen rijst maar wel aardappelen of andersom? Nou dan heb ik de oplossing voor jou!! Een verrassende met rijst gevulde kip en groenten-ovenschotel ❤
Vanavond deze overheerlijke simpele met rijst gevulde kip en groenten ovenschotel gemaakt. Complete maaltijd schuif je zo in de oven!
Ingrediënten
- - 1 kip
- - 2 grote ui
- - 2 rode puntpaprika's
- - 2 groene puntpaprika's
- - 1 hete paprika
- - 2 pastinaak
- - 6 rode kriel aardappelen
- - 5 bospenen
- - 10 takjes koriander
- - 10 takjes peterselie
- - 1 takje rozemarijn
- - 3 teentjes knoflook ( kan natuurlijk meer of minder)
- - 50 gram roomboter
- - 1 kaneelstok
- - 1 steranijs
- - 5 gedroogde perziken
- - Olijfolie
- - 300 gram pandan rijst
- - 1 theelepel gemberpoeder
- - 2 theelepels paprikapoeder
- - 2 theelepels kurkuma
- - 1 groentenbouillion blokje
- - Zout en peper naar smaak.
Werkwijze
Stap1
Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Let op! 1 minuut minder dan vermeld volgens aanwijzing op de verpakking omdat de rijst nog verder zal garen in de oven. Voeg een bouillionblok aan de rijst toe.
Zodra de rijst klaar is giet af en vang een beetje kookvocht op.
Stap2
Schil de bospeentjes en houd heel.
Halveer de krielaardappelen met schil door de helft.
Schil en snijd de pastinaak in grove stukken.
Schil en snijd de ui grof.
Stap3
Hak de koriander, peterselie en knoflook fijn. Voeg de kruiden in een ovenschaal hieraan toe. Voeg vervolgens ruim olijfolie aan de kruiden toe. Ik heb 11 eetlepels olie gebruikt.
Stap4
Masseer de kip heerlijk met de kruiden.
Stap5
Vul de kip goed vol met de gekookte rijst.
Stap6
Bind de poten goed vast zodat de rijst er niet uit kan komen.
Stap7
Leg om de kip de groenten behalve de paprika's.
Stap8
Leg om de schotel heen een vel nat gemaakte keukenpapier en daarbovenop de aluminium folie. Plaats in een voorverwarmde oven op 220 graden de ovenschotel voor ongeveer 90 minuten gaar. Bereidingstijd hangt van de oven af. De kip is pas gaar als je makkelijk met een mes erin kan prikken.
Stap9
Draai de kip de laatste 30 minuten om en voeg de paprika's, gedroogde perziken, 1 takje rozemarijn en boter hieraan toe. Besprenkel de schotel met nog wat olijfolie. Voeg de boter hieraan toe.
Eet Smakelijk, Besaha ou Ra7a, Afiyet Olsun, Bonn Appetit
Gemiddelde waardering
(3.4 / 5)
5 keer beoordeeld