Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Gevulde courgettes met tonijn

Gevulde courgettes met tonijn

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de courgettes in lengte en schraap met een lepel de kern met zaden er uit (hoef je niet weg te gooien. Mag in blokjes geschneden worden om bij het geheel toe te voegen).

Leg de cougettes naast elkaar in de ovenschaal. Giet de tonijn af, vang de olie op, en verdeel het visvlees in kleine stukjes.

Meng in een kom de paprika, ui, knoflook, de kruiden, de tonijn (en eventueel de kaasblokjes en de kern met zaden van de courgettes) en schep er 2 eetlepels tonijnolie over. Vul de courgethelften hiermee, druk de vulling stevig aan, schep wat over is er losjes op. Dek de schaal af met aluminiumfolie en schuif de schaal 40 min. in de oven. Verwijder na 20 min het aluminiumfolie.

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen in de verpakking. Indien de rijst klaar is, schep er op het laatst een eetlepel tonijnolie en peper en zout naar smaak door. Serveer de rijst bij de gevulde cougettes met tonijn; zie foto.

Eet sSimpel!!

Mobiele versie afsluiten