Gevulde courgettes met tonijn
2010-08-28- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 4
- Bereidingstijd : 20m
Ingrediënten
- Benodigdheden voor 4 personen:
- 2 courgettes
- 2 Blikjes tonijn in olie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook
- kruiden (liefst italiaans)
- salade kaasblokjes (is niet echt noodzakelijk)
- 300g rijst (mag ook meer)
- peper
- zout
Werkwijze
Stap1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de courgettes in lengte en schraap met een lepel de kern met zaden er uit (hoef je niet weg te gooien. Mag in blokjes geschneden worden om bij het geheel toe te voegen).
Leg de cougettes naast elkaar in de ovenschaal. Giet de tonijn af, vang de olie op, en verdeel het visvlees in kleine stukjes.
Meng in een kom de paprika, ui, knoflook, de kruiden, de tonijn (en eventueel de kaasblokjes en de kern met zaden van de courgettes) en schep er 2 eetlepels tonijnolie over. Vul de courgethelften hiermee, druk de vulling stevig aan, schep wat over is er losjes op. Dek de schaal af met aluminiumfolie en schuif de schaal 40 min. in de oven. Verwijder na 20 min het aluminiumfolie.
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen in de verpakking. Indien de rijst klaar is, schep er op het laatst een eetlepel tonijnolie en peper en zout naar smaak door. Serveer de rijst bij de gevulde cougettes met tonijn; zie foto.
Eet sSimpel!!
Gemiddelde waardering
(4.1 / 5)
10 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
540 -
Vet
18g -
Eiwitten
27g -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door martine aan 28-08-2010
mmmmmm lekker hoor
Geplaatst door sadiye aan 28-08-2010
ik ben deze nu aan het maken alleen met de aubergine versie 😀
Geplaatst door oummyounes aan 21-11-2010
ziet er lekker uit morgen inchallah ga ik het proberen
Geplaatst door Miss Safae aan 29-11-2010
op hoeveel graden bak je ze?
Geplaatst door Miss Safae aan 29-11-2010
oh sorry 200 graden ik keek daar even overheen !