Gevulde aubergines met gehakt

2005-10-19
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Voor de kofta (gehakt):
    - 500 gram gehakt
    - 1 ui
    - 5 teentjes knoflook
    - 1/3 kop peterselie
    - 1/3 kop koriander
    - 1 tlp paprikapoeder
    - 1 tlp zwarte peper
    - 1 etl currypoeder (of Hindoestaanse kerrie masala) curry en kerrie masal komen het dichtstbij de originele gele baharat die gebruikt wordt in de Arabische keuken.
    - 1 etl zout naar smaak
    - 2 etl bloem
    - een groen pepertje, maar hoeft niet
    De tomaten saus
    - 2 etl tomatenpuree
    - 1 blik gehakte tomaten
    - 1 etl currypoeder
    - 1 tlp cayennepeper
    - half tlp zwarte peper
    - 500 ml kokend water
    - 1 1/2 etl zout of naar smaak.
    - 2 grote aubergines

Werkwijze

Stap1

Snij de peterselie en koriander met de hand fijn, doe hetzelfde met de ui en het pepertje, pers de knoflook en mix alles met het gehakt en de kruiden.

Je kunt ook de ui en de knoflook peterselie en koriander in een keuken machine fijn maken, maar dan moet je 2 etl extra bloem in het gehakt doen om het stevig te houden.

Snij de aubergine in de lengte dan in plakjes en laat het in water en wat zout voor ongeveer een half uurtje.



Dep de aubergines droog en bak ze om en om of dep ze met een beetje olijf olie en leg onder de gril, je doet dit om ze flexibel te maken zodat je r mee kunt werken ze hoeven niet bruin te worden.



Maak van de kofta vinger lange worstjes en leg die aan het eind van de aubergine, dan rol je het op



Leg ze in een oven vaste schaal



Maak nu de tomaten saus.

Mix in het kokende water de kruiden en tomaten puree blijf roeren tot alles opgelost is.




Giet dit over de kofta rolletjes en doe op het laatst de gehakte tomaten en het sap in het blik er boven op.



Doe het in de oven en bedek het met aluminiumfolie. Laat het koken voor 30 min. Haal daarna het aluminiumfolie eraf en laat het nog 20 min in de oven als het nog niet een beetje bruin er uit ziet leg dan onder de gril voor 10 min.

Alles in een voorverwarmde oven koken van 220 graden.

Serveer met eigen gemaakte patatjes, hummus, een salade en Libanees, Turks of Marokkaans brood.



Eet smakelijk!

Masalama
sam

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 17
Beoordeel dit recept

17 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (26)

  1. Geplaatst door women aan 19-10-2005

    turkse mensen maken deze denk ik ook of niet ik heb hem laatst bij een turks gezin gegeten en het was heerlijk ene bedankt voor je recept ik ga hem zeker uitproberen insallah morgen

  2. Geplaatst door ummadam aan 19-10-2005

    ja ik denk het wel, ik zou het niet weten,want ik ken haast geen turkse mensen….mijn schoonmoeder is irakees en zij zegt dat veel arabieren dit maken…..ik denk dat iedereen het wel zo een beetje kent en iedereen heeft zo zijn eigen recept…

  3. Geplaatst door sihamkleuter aan 20-10-2005

    dit ziet er heerlijk uit!

  4. Geplaatst door oemnizar aan 20-10-2005

    dat ziet er heerlijk uit, dank je wel voor het recept.

  5. Geplaatst door saadia29 aan 22-10-2005

    Heerlijk….

  6. Geplaatst door saadia29 aan 22-10-2005

    Heb ze net gemaakt en echt we hebben heerlijk gesmuld. Thanx!

  7. Geplaatst door ummadam aan 22-10-2005

    alhamdullah….ben heel blij dat het lekker heeft gesmaakt!

  8. Geplaatst door BugaBoo aan 23-10-2005

    Deze ziet er lekker uit zeg, ik ga het inshallah deze week maken!!Een vraagje: wat is cayenne pepper ?

  9. Geplaatst door BugaBoo aan 23-10-2005

    Nog een vraagje: zijn twe aubergine wel genoeg??Als je het door tweeen snijdt heb je toch maar 4 rolletjes of zie ik het verkeerd?

  10. Geplaatst door saadia29 aan 23-10-2005

    Gister had ik 1 aubergine gebruikt, ik geloof dat het 8 rolletjes waren.
    Je moet de plakken wel dun snijden.

  11. Geplaatst door ummadam aan 23-10-2005

    ja inderdaad je moet dunne plakjes snijden, en cayenne peper mag je ook vervangen door paprika poeder, maar in elke supermarkt in holland verkopen ze cayenne peper denk ik…..

  12. Geplaatst door soulfa aan 24-10-2005

    dit ga ik zeker maken, ziet er heerlijk uit.

  13. Geplaatst door zsabrina aan 26-10-2005

    ziet er goed uit,die van mij is nu nog in de oven ik ben benieuwd 😀

  14. Geplaatst door ummadam aan 27-10-2005

    en hoe heeft het gesmaakt? 🙂

  15. Geplaatst door Bollebuik aan 10-11-2005

    ziet er lekker uit…is dat homez naast het bord??

  16. Geplaatst door jdidiya aan 11-11-2005

    Moet je dit gegerecht later opwarmen of kan dat niet?

  17. Geplaatst door chamch aan 12-11-2005

    ik ga het vandaag insahallah maken

  18. Geplaatst door chamch aan 12-11-2005

    Hoi ik heb er net eentje geprobeerd, echt heeeerlijk! Bedankt
    Alleen nog een klein vraagje, ik had nog wel veel vocht in de oven schaal. Dikt dat bij jou in?
    liefs chamch

  19. Geplaatst door jdidiya aan 16-11-2005

    Kan je dit gerecht ook met rijst eten ?

    gr jdidiya.

  20. Geplaatst door kitchenfreak aan 18-11-2005

    ik heb het gisteren gemaakt. Het was op zich wel lekker. Alleen mijn man vond het een beetje gekruid. (hij houdt namelijk niet van kerrie). Ik heb het wel met rijst gegeten, en dat vocht dat ik over had heb ik over de rijst gedaan. Het was heerlijk.

  21. Geplaatst door kitchenfreak aan 18-11-2005

    ik heb het gisteren gemaakt. Het was op zich wel lekker. Alleen mijn man vond het een beetje gekruid. (hij houdt namelijk niet van kerrie). Ik heb het wel met rijst gegeten, en dat vocht dat ik over had heb ik over de rijst gedaan. Het was heerlijk.

  22. Geplaatst door ummadam aan 18-11-2005

    asalaam aleikum,

    sorry dat het mij zo lang heeft geduurt om terug te reageren….

    ja naast het bord dat is hummus….ik ben gek op hummus

    ik heb het nog nooit geprobeert om het later op te warmen…mischien kan het wel hoor…

    ik heb meestal ook nog veel vocht over, maar mijn man houd daar van en hij eet dat dan met brood…, maar als je wat minder vocht wilt kan je er gewoon wat minder water bij doen.
    en je kan ook minder kruiden gebruiken als je man niet van heel gekruid eten houd….mijn man is een irakees dus hier in huis is gekruid eten een must.

    ja dit gerecht kan je ook met rijst eten.

    alhamduillah ik ben blij dat het je lekker heeft gesmaakt, sorry dat je man het wat minder vondt…..je mag mij de schuld geven hahahahaha.

    masalama

  23. Geplaatst door Nuray aan 18-09-2007

    Asalaam aleykum,

    Dit is inderdaad een Turks gerecht.Koriander komt niet voor in de turkse keuken, al hoewel dit kruid wel heel erg lekker is.Wij gebruiken eigenlijk ook nooit kerrie poeder in ons keuken. Ik zal een keer mijn versie op de site zetten!

    groetjes,

    Nuray

  24. Geplaatst door ummadam aan 19-09-2007

    asalaam aleikum,
    dit gerecht wordt overal over het midden oosten gemaakt en magsie betekent eigenlijk gevuld, dus je kan alles wel vullen , bijvoorbeeld als je courgette vult dan heet het weer, “kousa magshie, en als het gevulde paprika is dan is het weer “filfil magshie”
    en wij gebruiken ook niet kerrie, maar ik weet dat je in de nederland de orginele gele baharat (gemixte gele kruiden) niet kan krijgen daarom schreef ik het dichste bij komt hindoestaanse kerrie masala, ik gebruikte dat toen ik nog in nederland woonde.
    wij gebruiken “Alwan arabische masala”
    ik begrijp dat er meedere versies zijn van dit gerecht en inshallah zie ik je recept snel, ramadan mubarak allemaal!

  25. Geplaatst door kadilin aan 16-10-2007

    Wat ziet dat er lekker uit. Jammer dat ik het niet eerder heb gezien, dan had ik het zeker in de ramadan gemaakt. Wij zijn allemaal echt gek op aubergines en die zijn hier bij ons in Marokko volop te krijgen en ook nog goedkoop ook. Ga ze dus zeker maken Ik ken ook nog een Turks recept dat is zonder vlees, dus vegatarisch. ook heel lekker het heet zoiets als “DE IMAM VALT FLAUW” , omdat het zo heet is.Ik zal het eens opzoeken en het dan op de site zetten. Nogmaals lijkt me erg lekker en de complimenten zuster voor je mooie foto’s

  26. Geplaatst door sadiye aan 24-11-2008

    ik maak deze ook wel eens ik heb echt trek gekregen nou ik wil het echt gaan maken 😀

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.