Ingrediënten
- Dit heb je ervoor nodig:
1/2 ui;
1 teentje knoflook;
8 takjes verse koriander,
300 gram runder/lamsgehakt;
2 eetlepels olie;
2 theelepels paprikapoeder;
1 theelepel gemalen komijn;
zout en zwarte peper naar smaak;
6 eetlepels tarwebloem;
1 kilo aardappelen, gekookt en fijngestampt;
3 eieren; olie.
Werkwijze
Stap1
Zo maak je het;
* Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de koriander fijn;
* Meng het gehakt met de twee eetlepels olie, uit, knoflook, koriander, paprikapoeder, gemalen komijn, zout en zwarte peper en braad het in een ruime pan aan;
* Roer vervolgens 2 eetlepels bloem, zout en zwarte peper door de gepureerde aardappelen en vorm balletjes zo groot als een walnoot. Druk een kuiltje in de balletjes en vul die holte met het gehaktmengsel. Druk de balletjes dicht, zodat het vulsel niet meer zichtbaar is;
* Roer de eieren los in een kom en doe de rest van de bloem op een bord;
* Rol de balletjes eerst door de bloem en vervolgens door de losgeklopte eieren;
* Bak de balletjes in de hete olie goudbruin.