Ingrediënten
- Dit heb je nodig:
2 pakjes diepvries bladerdeegplakjes á 10 stuks;
1/2 ui;
20 ontpitte groene olijven;
5 takjes verse koriander;
500 gram rundergehakt;
zout en zwarte peper;
5 eetlepels zonnebloemolie;
1 klein blikje tomatenpuree;
gemalen komijn.
Werkwijze
Stap1
Zo maak je het:
*Laat het bladerdeeg ontdooien. Rasp de ui fijn, snijd de olijven in stukjes en de koriander fijn;
* Braad het gehakt in de olie aan met de ui, het zout en de zwarte peper (naar smaak). Voeg tomatenpuree, olijven, koriander en gemalenb komijn naar smaak toe en bak alles even mee;
* Laat het gehaktmengsel afkoelen en verwarm de oven voor tot 180 graden C;
* Vul de plakjes bladerdeeg met het gehaktmengsel; bestrijk de helft van elk bladerdeegvelletje met het gehaktmengsel en sla de andere helft eroverheen. De vormen kunnen drie- of rechthoekig zijn. Druk de zijkanten met een vork dicht;
* Bak de gevulde bladerdeegpakketjes goudbruin in de oven af.