Ingrediënten
- Voor broodjes:
50 g gist
4 dl water
4 theelepels suiker
1 kg tarwebloem
3 grote eiren
snufje zout
voor de vulling:
3 uien
5 teentjes knoflook
50 g margarine
750 g gehakt
3 plakjes djahé [verse gember,zingiber officinale]
peper en zout naar smaak
1 theelepel vetijn
3 eetlepels ketjap manis
3 eetlepels azijn
Werkwijze
Stap1
Maak eerst het deeg. Week de gist in 3 dl lauw watermet suiker en laat het mengsel 10 minuten rusten.Kneed de bloem met de eiren, het zout, de gist en de rest van het water goed door en laat het deeg onder een vochtige theedoek op een warme plaats 1 uur rijzen. Kneed het deeg opnieuw en laat het nog 30 minuten rijzen.
Maak in tussen de vulling.Rasp de uien, maak het knoflook fijn en fruit ze in margarine. Voeg daarna het gehakt toe en fruit het tot het rul is, of neem in plaats daarvan reepjes gesneden kip. Voeg daarna de kruiden toe. Roer het geheel goed om en breng het op smaak met ketjap en azijn.Laat daarna het geheel afkoelen.
Vorem van de deeg 24 ballen of meer . Maak deze even plat met de hand en vul ze met een flinke eetlepel vulling. Maak dan de ballen dicht. Leg ze op een stuk vetvrij papier en laat ze onder een theedoek opnieuw 20 minuten rijzen.Stoom de broodjes in een voorverwarmde stomer in 25 minuten gaar.