Gestoomde bahpau met vleesvulling

2006-04-03
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Voor broodjes:
    50 g gist
    4 dl water
    4 theelepels suiker
    1 kg tarwebloem
    3 grote eiren
    snufje zout
    voor de vulling:
    3 uien
    5 teentjes knoflook
    50 g margarine
    750 g gehakt
    3 plakjes djahé [verse gember,zingiber officinale]
    peper en zout naar smaak
    1 theelepel vetijn
    3 eetlepels ketjap manis
    3 eetlepels azijn

Werkwijze

Stap1

Maak eerst het deeg. Week de gist in 3 dl lauw watermet suiker en laat het mengsel 10 minuten rusten.Kneed de bloem met de eiren, het zout, de gist en de rest van het water goed door en laat het deeg onder een vochtige theedoek op een warme plaats 1 uur rijzen. Kneed het deeg opnieuw en laat het nog 30 minuten rijzen.

Maak in tussen de vulling.Rasp de uien, maak het knoflook fijn en fruit ze in margarine. Voeg daarna het gehakt toe en fruit het tot het rul is, of neem in plaats daarvan reepjes gesneden kip. Voeg daarna de kruiden toe. Roer het geheel goed om en breng het op smaak met ketjap en azijn.Laat daarna het geheel afkoelen.

Vorem van de deeg 24 ballen of meer . Maak deze even plat met de hand en vul ze met een flinke eetlepel vulling. Maak dan de ballen dicht. Leg ze op een stuk vetvrij papier en laat ze onder een theedoek opnieuw 20 minuten rijzen.Stoom de broodjes in een voorverwarmde stomer in 25 minuten gaar.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door mamaatje aan 03-10-2006

    hmm
    lijkt me echt lekkerrrr

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.