Ingrediënten
- 1/2 kilo lamsvlees:
- de marinade
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 koffielepels smen (ranzige boter) of gezouten roomboter
- peper en zout naar smaak
- 1 koffielepel gemberpoeder
- 1/2 koffielepel kaneelpoeder
- 1/2 koffielepel komijnpoeder
- een beetje nootmuskaat
- 1 fijngehakte ui
- 2 fijngehakte tenen knoflook
- 1/2 fijngehakt bosje platte peterselie
- 1/2 fijngehakt bosje verse koriander
- 1 kilo kleine, geschilde aardappeltjes
- Hulpmiddelen:
- Mes
- lepel
- couscouspan
Werkwijze
Stap1
Meng alle ingrediënten voor de marinade.
Vul het onderste deel van de couscouspan voor de helft
met water en breng aan de kook.
Vermeng de geschilde aardappeltjes met een kwart van
de marinade en leg ze op de bodem van het bovenste deel
(keskes) van de couscouspan.
Vermeng het in grove stukken gesneden lamsvlees met de
rest van de marinade en leg dat bovenop de aardappeltjes.
Leg een deksel op de pan en laat ongeveer 2 uur stomen.
Vul water bij als er niet genoeg kokend water meer in de
pan zit.
Het vlees is klaar als het helemaal zacht is.
Schep het vlees in het midden van een mooie schaal en
schik de aardappeltjes daar omheen
Zet er een schaaltje zout en komijnpoeder bij