Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Gestoomd lamsvlees met aardappelen

Gestoomd lamsvlees met aardappelen

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Meng alle ingrediënten voor de marinade.

Vul het onderste deel van de couscouspan voor de helft
met water en breng aan de kook.
Vermeng de geschilde aardappeltjes met een kwart van
de marinade en leg ze op de bodem van het bovenste deel
(keskes) van de couscouspan.
Vermeng het in grove stukken gesneden lamsvlees met de
rest van de marinade en leg dat bovenop de aardappeltjes.

Leg een deksel op de pan en laat ongeveer 2 uur stomen.
Vul water bij als er niet genoeg kokend water meer in de
pan zit.

Het vlees is klaar als het helemaal zacht is.

Schep het vlees in het midden van een mooie schaal en
schik de aardappeltjes daar omheen

Zet er een schaaltje zout en komijnpoeder bij

Mobiele versie afsluiten