Geroosterde paprika is zo makkelijk en zo heerlijk! Velen kopen deze uit pot, maar daarmee gaat zoveel smaak verloren! In plaats van die zachte smaak wordt het door toevoeging van hulpmiddelen om het o.a. houdbaar te houden zurig van smaak.
Ingrediënten
- - Rode of groene paprika’s
- - Komijn
- - Zout
- - Paprikapoeder
- - Knoflookpoeder
- - Fijn gehakte peterselie
- - Citroensap van een halve citroen
Werkwijze
Stap1
Begin met het grillen van de paprika's boven het vuur. Het is de bedoeling dat de paprika helemaal zwart kleurt, dus de schil van de paprika is zwart.
Tip: zet een raam goed open zodat de 'brand' geur niet zo hevig is.
Stap2
Wanneer de paprika helemaal zwart is, leg je het direct in een plastic zak zodat de schil makkelijker los raakt. Als alle paprika's gegrild zijn haal je het zwarte velletje eraf en spoel je de paprika's schoon en verwijder je de pitten en snij je het in blokjes.
Stap3
Neem een koekenpan en doe hierin een scheut olijfolie.
Doe de paprika blokjes in de koekenpan en voeg de kruiden eraan toe. Laat dit geheel samen goed bakken totdat het vocht verdampt is.
Dit kun je koud serveren.