Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Gepureerde groentesoep

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Schil alle groenten, was ze en snijdt ze in blokjes. Doe alles bij elkaar in een grote snelkookpan.

Vul de pan dan met water tot het water net boven de groenten staat. Dan een snufje zout erbij (niet te veel, er komt later nog een bouillonblokje bij en dan wordt het gauw te zout, je kunt altijd nog zout toevoegen) en doe de olijfolie erbij.

Deksel op de pan en ongeveer een halfuur laten koken. Zorg ervoor dat de groenten allemaal echt goed gaar zijn, anders komen er harde stukjes in de soep.

Nu het deksel van de pan en op een laag pitje zetten. Doe het bouillonblokje en een paar stukjes jonge kaas in de pan en laat dit heel even pruttelen. Vijf minutjes is genoeg, als het bouillonblokje en de kaas gesmolten zijn kan het vuur eraf.

Laat het nu heel even afkoelen en dan doe je alles in de blender. Dus de groenten en het water. Het kan er niet in één keer in, dus doe je eerst de helft en dan de andere helft. Nu is het een soort gele, romige soep geworden.

Nog even terug in de pan en op het vuur om het weer te verwarmen. Even proeven of er nog zout bij moet en doe er dan de koriander en peterselie in kleine stukjes gesneden bij voor de kleur.

En klaar is kees!

Je moet zelf weten wat voor smaak bouillonblokje je gebruikt, als je het vegetarisch wilt houden kun je groentebouillon nemen, maar alles is lekker. Als je die bouillon van schapevlees neemt, wordt de smaak van de soep iets sterker.

Mobiele versie afsluiten