Ingrediënten
- • Ingredi?«nten:
o 4 eetlepels witte suiker
o 2-3 cm gemberwortel
o 2 dl warm water
o 4 eetlepels azijn
o 1 eetlepel ketjap
o 1 theelepel maizena
o 1 eetlepel gehakte bakgember
Werkwijze
Stap1
o Schil de gemberwortel zo dun mogelijk, rasp hem en meng hem door de suiker
o Brand onder voorzichtig roeren de suiker in een pan met een dikke bodem tot karamel (ze moet goudgeel van kleur zijn)
o Haal de pan van het vuur en voeg er het warme water bij
o Breng de massa, nadat die met schuimen is opgehouden, opnieuw aan de kook en laat zachtjes koken tot alle karamel is opgelost
o Voeg er de azijn en de ketjap bij en bind de saus met de aangemengde maizena
o Roer er tenslotte de bakgember door
o Voor de variatie kunt u tijdens het koken van de saus ca. 30 gr goed uitgelekte stukjes gemengde vruchten uit blik mee koken