Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Gekleurde coco’s koekjes.

Gekleurde coco's koekjes.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

- Doe de nestle in een kom

- Doe dan een beetje voor beestje koko's erbij tot het deegje niet meer plakt.

- Verdeel de kokos stukjes in 3 delen.

- Doe bij 2 delen kleurstof erbij en de andere laat je wit.

- Smelt de chocolade au bain-marie

- Doe wat kokos aan de rechterkant van je bakpapier en pak dan een deel van je kokosdeeg en probeer er een lange strook van te rollen. ( Het kan moeilijk zijn)

- Doe dat ook bij de andere delen.

- Als de chocolade gesmolten is dan smeer je een beetje aan de linkerkant van je bakpapier.

- Je legt daar twee kokos slierten op ze moeten naast elkaar liggen, aan elkaar geplakt zeg maar.

- Doe de laatste sliert erboven op zodat je een driehoek krijgt.

- Doe dan de rest van de chocolade over de lange driehoek heen, zodat het met chocolade omringt is je mag geen kokos meer zien.

- Laat het een tijdje in de koelkast hard worden

- Als het hard is snij je de lange sliert in stukken.

- En klaar is kees.

De eerste keer is de vorm niet echt perfect, maar bij de tweede keer het te maken hebben zie je al dat de vorm heel wat verbeterd is!

Mobiele versie afsluiten